Хліб годує тіло, а книга розум

пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

Вклоняємось доземно нашим Героям



Сьогодні 29 серпня в нашій державі відзначається День захисника та захисниць України.
Жаль і горе, біль і смуток принесла нам війна. А ще – непоправні втрати наших громадян, наших знайомих, рідних і друзів. Ми хоронимо найкращих синів і доньок України, цвіт української нації.
Пам’ятні дні, години, дати. Ми повинні пам’ятати всіх наших захисників, наших Героїв «Герої не вмирають».
Горить свіча і пам’яті сльоза
Додолу з неї краплями стікає
Земля ридає, плачуть небеса –
Героїв Україна пам’ятає!!!
До нашого поминального – пам’ятного списку входять наші односельці:
Сіменіхін Геннадій
Задорожний Андрій
Зайцев Дмитро
Ткачук Олександр
Лісник Віорел
Герої тихо живуть серед нас,
Вони не кричать про свої перемоги!
Герої тихо вмирають за нас
І не благають підмоги.
Герої тихо живуть серед нас.
Не забуваймо ж їх мужність крізь час…
Сьогодні ми вшановуємо пам'ять і « Вклоняємось доземно нашим Героям». Хвилиною мовчання ми пом’янули наших захисників, наших героїв, які поклали своє життя за мирне небо над головою.
Світлана Андріївна Задорожна та Тетяна Григорівна Сіменіхіна виразили свою вдячність за вшанування їх рідних.







пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

"Тепло твоїх долонь розуму і серця Я Україні милій віддаю"

 Напередодні свят Державного прапора та Незалежності України, Борщівська бібліотека-філія разом з юними, талановитими читачами та жителями селища провели літературно-музичний колаж «Тепло своїх долонь розуму і серця Я Україні милій віддаю». Дівчата та хлопці у вишиванках, любі серцю краєвиди у відео-роликах та барвиста українська мова, створили атмосферу єдності та щирості і подарували кожному з присутніх частинку тепла у їхні душі.

На заході не обійшлося без нашої талановитої землячки-поетеси Надії Малишенко, яка була запрошена до бібліотеки. Вона познайомила присутніх зі своїми новими творами, які написала до Дня Незалежності України.
Весь захід супроводжувався патріотичними віршами, піснями. Своє мистецтво на гітарі дарував Володимир Вознюк, на свою музику поставив патріотичні вірші Надії. Після цього естафету перейняла Ксенія Усик вона виконала пісню «Україна».
Крім цього в бібліотеці оформлено книжкову виставку «Усе моє, все зветься Україна». На ній представлено знакові Книги Незалежності: Ліна Костенко, Марія Матіос, Андрій Кокотюха, Сергій Жадан, Василь Шкляр, Євген Положій, Люко Дашвар, Володимир Лис, Оксана Забужко, Василь Стус та інші. Вся література представлена з історії України, про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, а також духовну велич держави.
Такі заходи в бібліотеці давно стали традицією, і кожен з них приносить щось особливе для користувачів та читачів.
Дякую всім!!! Хай живе Україна!!! Слава Україні – Героям Слава!!!







понеділок, 5 серпня 2024 р.

Бібліотечний кінозал

 1 серпня в нашій бібліотеці діти з задоволенням відвідали бібліотечний кінозал та познайомилися з комедійним, фентезійним фільмом «Вонка» який зняв режисер Пол Кінг.

Віллі Вонка як ніхто інший знає, наскільки смачним може бути шоколад. Він чимало часу витратив на вивчення усіх тонкощів приготування. Хлопець з радістю відкрив би магазин, однак на заваді йому стоять жадібні власники місцевих кондитерських лавок.
Чудовий фільм! Дітям дуже сподобався. Однозначно він вартий уваги. Дана стрічка, та її герої цілком самотні і круті. Дуже мотивує і підбадьорює! Усім раджу запланувати собі перегляд цього неймовірного фільму!