Хліб годує тіло, а книга розум

понеділок, 23 листопада 2015 р.

" 1932 - 1933. Українське обличчя голоду"

Голодна смерть, напевно, найстрашніша.
Вона повільна, довга і тяжка,
Жахлива і пекельна, найлютіша,
Бо зводить з розуму й така тривка...

Голодомор 1932 - 1933 років, який спричинив смерть величезної кількості людей, - одна з найстрашніших сторінок нашої історії.
Українською катастрофою XX століття називає сучасна громадська думка голодомор 1932 - 1933 років в Україні. Терор голодом, запроваджений сталінським тоталітарним режимом в Україні, заподіяв смерть мільйонам українців. Адже від голоду, масових репресій Україна втратила більше ніж за роки першої світової та громадянської воєн.

 
До дня пам*яті жертв голодомору в приміщені бібліотеки селища Борщі створений куточок пам*яті " 1932 - 1933. Українське обличчя голоду". До уваги користувачів представлені документальні видання присвячені подіям тих років, написані спогади свідків голодомору наших односельчан, українських письменників, які втілили у своїй творчості трагічну долю українського народу в 1932 - 1933 роках.
 
 
   
 
 23 листопада  о 10 годині для жителів селища Борщі проведена година - реквієм " Неоголошена війна". Розповідь йшла про страшні тридцяті роки XX століття. Гості дізналися про раніше невідомі факти тих сумних подій, скільки горя і страждань принесли вони нашому народу. Під звуки проникливої пісні " Свіча" збиралися гості до бібліотеки. Завідуюча бібліотекою Трояновська Ганна Михайлівна розповіла присутнім про про страшні тридцяті роки XX століття,  прочитала спогади свідків наших односельців.
 
На заході були присутні голова сільської ради Валентина Петрівна Правенко та головний спеціаліст КРЦСССДМ Олександр Миколайович Скуділо. Вони розповіли про передумови виникнення голоду на Україні.
 
 
Наприкінці зустрічі на вшанування світлої пам*яті жертв голодомору була оголошена хвилина скорботи.
 
 
 
Всім присутнім було роздано поминальний хліб за всіх померших в ті  страшні роки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар