Хліб годує тіло, а книга розум

середа, 7 квітня 2021 р.

"Все живе на Землі має одну колиску, ім'я якій природа"


 В квітні є декілька днів,  які вказують людині на персональну відповідальність за майбутнє нашої Землі, навколишнього світу. 

Так 1 квітня - Міжнародний день птахів, 7  квітня - будемо відзначати Всесвітній день здоров'я, 18 квітня - Всесоюзний день довкілля, 22 квітня - Всесвітній День Матері Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, яким наділила нас природа. Це є привід задуматися, чи правильно ми живемо, чи не згубили своє майбутнє та майбутнє наших дітей та  онуків.

Необхідно пам'ятати: людина - лише один із видів живих істот на Землі, якась маленька комашка має не менше право на життя, ніж людина, а може й більше, тому що жодна тварина не завдає стільки шкоди навколишньому середовищу, як це робить людина. Систематично втручаючись у світ живої природи, ми поступово руйнуємо ту гармонію, яка споконвіків існувала між людиною і довкіллям. До Дня довкілля, до Дня птахів а також з метою охорони навколишнього середовища, у нашій бібліотеці для всіх категорій читачів оформлено ілюстративну виставку - застереження під назвою "Природа просить захисту". Дана виставка містить чимало літератури про те, як потрібно берегти, охороняти і збагачувати світ живої природи. Ці знання стануть у пригоді як сучасному, так і майбутнім поколінням читачів, а також усім тим, хто бачить нашу країну сильною, багатою та квітучою державою.

Тож після карантину чекаємо на вас шановні читачі в бібліотеці.


Немає коментарів:

Дописати коментар