Хліб годує тіло, а книга розум

пʼятницю, 22 березня 2024 р.

Перлини поезії рідного краю







 #Тижденьпоезії2024

21 березня, саме коли весь світ відзначає День поезії, учні Борщівської гімназії, представники сільської ради, читачі, гості, які не байдужі до поетичного слова, зібралися в нашій бібліотеці, аби привітати молоду, талановиту поетесу – землячку Надію Малишенко.
Бібліотекарка Анна Трояновська та фахівець із соціальної роботи Світлана Лукомська розповіли присутнім про історію виникнення свята та його відзначення в Україні.
Також була запропонована присутнім краєзнавча книжкова виставка «Поезія – душі порив, життя натхнення»
На святі поезії не обійшлися без майстра слова, яка була запрошена до бібліотеки. Свій виступ Надія Юріївна розпочала з того, яке значення в житті людини має художня книга й особливо поезія, познайомила присутніх зі своїми творами й розповіла про історію їх написання.
У творчості поетеси багато пейзажної лірики, рядки якої сповнені любові до рідного краю, роздумів про сенс життя, відчувається гостре сприйняття сьогодення. Тож війна торкнулася і її поезії, в якій народилися нові поетичні ноти.
Насправді наша творча зустріч була корисна для тих, хто робить перші кроки в поетичному мистецтві. Це заохотило всіх присутніх почитати вірші Надії Малишенко. У дітей виникли запитання до поетеси, на які із задоволенням вона відповідала. Головне – це впевненість у собі, у тому, що творчий розвиток, зокрема поетичний, незалежно від того, як він буде сприйнятий оточенням, має місце в житті кожного. Не треба соромитися, можливо інколи, нескладних рим, невлучних епітетів, браку доречних слів. Треба завжди йти далі, творити, писати, мріяти…
Свято поезії – це зустріч з прекрасним. Переконані, що сьогодні дивовижні слова запалили в наших душах вогник любові, пробудили світлі мрії, надихнули на завершення добрих справ, бо поезія – це голос істини, голос правди. А той, хто чує його, здатен сіяти тільки добро.

Немає коментарів:

Дописати коментар