Хліб годує тіло, а книга розум

вівторок, 30 липня 2024 р.

Порятунок від спеки

 18 липня бібліотекар Ганна ТРОЯНОВСЬКА разом з фахівцем із соціальної роботи Світланою ЛУКОМСЬКОЮ завітали до наймолодших жителів Борщівського округу в дитячий садочок Борщівської гімназії. З дітками було проведено бесіду-пораду ,,Порятунок від спеки''.

Було роз'яснено діткам те ,що робити у разі теплової травми ,які основні правила поведінки в спеку.Також була проведена дидактична гра ,, Яке,яка,який?''. Дітками було складено асоціативний кущ ,,Літо''. Дуже цікаво та захоплююче пройшло читання з передбаченням, де маленькі мешканці проявили всю свою творчість та креативність. Заслухали повчальне оповідання ,, Яблунька і літо'' .
Наостанок була проведена гра ,,Так'' чи ,,Ні'', де дітки закріпили вивчений матеріал.








пʼятниця, 12 липня 2024 р.

Державність, вимріяна поколіннями

 15 липня 2024 року Україна втретє святкуватиме День Української Державності. Президент Володимир Зеленський своїм указом запровадив нове державне свято ,яке святкуватиметься в День хрещення Київської Русі. Свято припадає на цей день,посилаючись на багатовікову історію українського державотворення,яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за правління князя Київського Володимира Великого.

Цього року Україна святкуватиме 1036-ту річницю хрещення Київської Русі ,від якої
наша держава перейняла культуру ,традиції та звичаї.Тому це свято дуже важливе для українського народу, адже його історія починала творитися тисячоліття тому.
Ухвалений закон про святкування спрямований на сприяння утвердженню принципу спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України.Головне-це збереження історичної справедливості та протидія фальшивим розтлумаченням, які сьогодні поширюються державою-агресором щодо історичних аспектів української державності.
До цієї важливої події в історії нашої Держави у нашій бібліотеці оформлено книжкову виставку ,, Державність, вимріяна поколіннями '' та проведений історичний екскурс,,Ми були, є. І будем ми! Україна наша з нами!''.Відвідувачі мали змогу поринути у подорож минулих років.






четвер, 11 липня 2024 р.

У господині електроенергії

 Ми не уявляємо свого життя без електрики...

На протязі цього тижня бібліотекар Ганна ТРОЯНОВСЬКА та фахівець із соціальної роботи Світлана ЛУКОМСЬКА провели інформаційно-профілактичні заходи ,,У господині електроенергії ''.Дівчаткам і хлопчикам було донесено те, що робити у випадку проблем з електроенергією з приладами,які завжди увімкнені, чи важливо їх вимикати з розетки та для чого це робити.
Також була проведена бесіда ,,Звідки до нас приходить електрика?'' , розгадували кросворди,загадки про електроприлади. Наприкінці було роздано анкети ,,Я і моя родина'' , де діти перевіряли свої знання. Очевидно, що економити електроенергію не так вже й важко. Головна перешкода, напевно, полягає в нас самих. Як тільки ми усвідомимо, що не витрачати електрику- це вигідно, в першу чергу , для нас- у нас все вийде. У нинішніх умовах ці знання та дії-безцінні!