Хліб годує тіло, а книга розум

пʼятниця, 12 липня 2024 р.

Державність, вимріяна поколіннями

 15 липня 2024 року Україна втретє святкуватиме День Української Державності. Президент Володимир Зеленський своїм указом запровадив нове державне свято ,яке святкуватиметься в День хрещення Київської Русі. Свято припадає на цей день,посилаючись на багатовікову історію українського державотворення,яка сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за правління князя Київського Володимира Великого.

Цього року Україна святкуватиме 1036-ту річницю хрещення Київської Русі ,від якої
наша держава перейняла культуру ,традиції та звичаї.Тому це свято дуже важливе для українського народу, адже його історія починала творитися тисячоліття тому.
Ухвалений закон про святкування спрямований на сприяння утвердженню принципу спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України.Головне-це збереження історичної справедливості та протидія фальшивим розтлумаченням, які сьогодні поширюються державою-агресором щодо історичних аспектів української державності.
До цієї важливої події в історії нашої Держави у нашій бібліотеці оформлено книжкову виставку ,, Державність, вимріяна поколіннями '' та проведений історичний екскурс,,Ми були, є. І будем ми! Україна наша з нами!''.Відвідувачі мали змогу поринути у подорож минулих років.






Немає коментарів:

Дописати коментар