Хліб годує тіло, а книга розум

понеділок, 21 грудня 2015 р.

" Зима прийшла - празників навела"

" Мир вам, діти в цій оселі!
   Будьте радісні й веселі!
   Всім здоров*я  вам бажаєм,
   Щастя й долі в ріднім краю ! "

Свято Миколая припадає на 19 грудня. Воно прийшло до нас з давніх давен. Історія свідчить, що  Миколай жив за часів Імператора Константина ( IV ) , і був архієпіскопом у Мирах. Народився у багатій сім*ї, ріс добрим і чуйним  хлопчиком. Батьки його померли дуже рано. Жив він під опікою родичів. Маленький сирота часто тікав з багатого будинку до друзів, дітей бідних, які жили в темних, стареньких хатах  і часто лягали спати голодними.
Минули роки. Миколай став священником. Віддав все своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро. Одного разу він врятував невинного чоловіка, батька багатьох дітей, від страти, запропонувавши за те своє життя, проте помилували обох. Священник Миколай  своїм милосердям заслужив винагороду - благодать творіння чудес.

Ось і бібліотека станції Борщі запросила до себе учнів Борщівської ЗОШ № 2. Їх увазі Ганна Михайлівна Трояновська запропонувала народознавчу годину на зимову тематику " Зима прийшла - празників навела"
 
 
і діти мали змогу познайомитися з слайд - мандрівкою "Миколай мандрує світом".
 
 
 Ганна Михайлівна розповіла дітям про значення зимових свят, про чудеса, які творив  Миколай Чудотворець.
 
 
 Діти з радістю приймали участь у цікавих конкурсах, читали вірші, отримували призи та дарунки від Святого Миколая і запам*ятали, що чудеса відбуваються там, де в них вірять, адже Чудотворець приносить більший дар, ніж забави і солодощі, він несе добро і милосердя, вселяє в маленькі серця любов до ближніх, відкриває світ знань, нагадує про традиції рідного народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар