Хліб годує тіло, а книга розум

вівторок, 26 січня 2016 р.

" Пам'яті жертв Голокосту "

У пам'яті немає початку
У пам'яті немає кінця.
Попіл Бабиного Яру
У наші стукає серця

             Ілля Левітас.

З нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту наша бібліотека з учнями Борщівської НВК № 2 провела віртуально - бібліотечний портал " Пам'яті  жертв Голокосту ". Завідуюча бібліотекою розповіла, що Голокост - масове знищення нацистами єврейського населення Європи, це була велика катастрофа. Голокост є однією з найбільш похмурих сторінок в історії України і назавжди залишиться в пам'яті людства.
Одна з основних цілей Ганни Михайлівни роз'яснити суть Голокосту молодому поколінню. це дуже важке і складне завдання, але пояснити, що всього лише одне покоління назад, мільйони людей вбивалися іншими людьми. Як говорити про такі неймовірні злочини ? Але молоде покоління повинно знати про минуле, щоб вберегти себе від подібної долі в майбутньому.












Після віртуальної екскурсії Ганна Михайлівна презентувала книгу Анатолія Кузнєцова Бабин Яр. Автор книги Анатолій  Васильович Кузнєцов народився і виріс в Києві, недалеко від великого яру, назва якого свого часу була відома лише місцевим жителям: Бабин Яр. До війни це було місце дитячих ігор. Два з гаком роки воно було забороненою зоною, з дротом під високою напругою, з табором, і на щитах було написано, що по всякому, хто наблизиться, відкривається вогонь. Потім відразу, в один день Бабин Яр став відомий всьому світу. Щодня тут розстрілювали євреїв, росіян, українців... Книга є документальною, написана із спогадів автора, його матері, рідних, друзів.

Немає коментарів:

Дописати коментар