Хліб годує тіло, а книга розум

вівторок, 5 січня 2016 р.

" Добрий вечір тобі, пане господарю"

Новорічно - різдвяні свята завітали й до селища Борщі, а саме до Борщівської бібліотеки - філії № 37.Зустріли Новий рік - 2016 досить скромно, не так як минулі роки. Кожен з нас думав про події,  які відбуваються на Україні. Бажали один одному миру і тільки миру,  і чим скоріше повернення наших земляків додому, які перебувають в зоні АТО. Завідуюча бібліотекою Трояновська Ганна Михайлівна 5 січня о 10 - 00 провела з учнями Борщівської школи - інтернат до новорічно - різдвяних свят народознавчу годину " Добрий вечір тобі, пане господарю". Різдво Христове одне з найулюбленіших свят дітей.  Ганна Михайлівна розповіла дітям про традиції святкування українського Різдва, приготування до нього, святкові обряди та звичаї.

 
Господиня бібліотеки запросила учнів до столу, для приготуванні цариці різдвяного столу - Куті. Кутя - головна страва, з якого починається різдвяне свято. Вона символізує достаток і благополуччя в домі і завжди робиться солодкою - з медом, маком, цукатами, оріхами, цукром - щоб всій родині весь рік солодко жилося. Кутя це зерно, а значить, символ відродження і віри в Христа. Діти залюбки приготували все для варіння куті.
 
 
Учасники зажоду прийняли участь у приготуванні вареників, які 6 січня повинні бути обов*язково на столі. Вареники символ достатку і райського життя, адже праведникам визначено потрапити в рай, де вони будуть як вареники в маслі.
 
 
Після цих заходів завідуюча бібліотекою познайомила дітей з колядками. Був проведений конкурс на кращу колядку. У цьому конкурсі перемогла Вершиніна Юля вона проколядувала найкращу колядку. Учасники заходу розповідали цікаві зимові історії, читали вірші,звичаї, прикмети,
 
 
а також вирушили у віртуальні подорожі " Різдво в різних країнах світу ", ознайомившись з традиціями і звичаями італійців, кубинців, англійців, французів, чехів, болгар. На завершення народознавчої години Ганна Михайлівна пригощала солодощами, після чого фотографувались на пам*ять.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар