Хліб годує тіло, а книга розум

понеділок, 15 серпня 2016 р.

"Знайомтесь: Іван Франко та його твори"

27 - серпня 160 - а річниця від дня народження Івана Франка. До цієї дати для всіх користувачів нашої бібліотеки було проведено коментовану книжкову викладку "Знайомтесь: Іван Франко та його твори". Користувачі мали змогу ознайомитись з літературою про творчий шлях Івана Франка, його поезію і прозу літературно - критичні роботи, суспільну діяльність.
Творчість Івана Франка - вершина культурних надбань свого часу, вона була справді епохою у розвитку української літератури. в його творах поєдналися белетриста, поета, драматурга, публіциста, критика, етнографа, суспільного діяча і, звичайно ж дитячого письменника.
 Іван Франко писав твори для дітей і про дітей. І сьогодні, в рік 160 - річчя з дня народження Каменяра, завідуюча бібліотекою розповіла про Франка як дитячого письменника, якого знають і люблять у нашій бібліотеці.






Іван Франко писав: Бажаючи вибрати для наших дітей книжечку щонайкращих казок різних народів, я зупинився поперед усього на тих, де оповідається про самих звірів. Вони найбільше відповідають смакові дітей від 8 до 12 літ, заставляють їх сміятися і думати, розбуджують їх цікавість та увагу до явищ природи"

І саме такі книжечки найчастіше цікавлять користувачів нашої бібліотеки. Серед перших - книжка "Коли ще звірі говорили", потім -повість "Захар Беркут", збірка інтимної лірики "Зів'яле листя". На останок  було запропоновано користувачам послухати казку, яку найбільше люблять діти " Три міхи хитрощів"
Мета бібліотекаря була розкрити дорослим і дітям особистість Івана Франка не тільки як геніального поета, громадського діяча, а й ніжної людини, яка прагнула знайти в житті справжнє кохання. Дати  власну оцінку образів драми "Украдене щастя". Утверджувати в молодих душах доброту, милосердя. красу і щирість почуттів.

Читали поезію Франка: Мартинович Оксана, Побережна Наталя, Кушнір Валентина, Рабаджі Олег.

Немає коментарів:

Дописати коментар