Хліб годує тіло, а книга розум

вівторок, 2 лютого 2016 р.

" Полинова доля Підмогильного"

З нагоди 115 - річчя від дня народження Валер'яна Підмогильного для своїх користувачів наша бібліотека здійснили подорож по творчості " Полинова доля Підмогильного" з  письменником - інтелектуалом, одним з найпотужніших прозаїків xx століття, яскравим представником короткої епохи українського літературного відродження. що згодом стало називатися
 " розстріляним " - Валер'яном Підмогильним.  Він зумів закарбувати життєву картину людського характеру революційної доби. Його творчість сповнена людськості, розгубленості душі. Він близький геніальним прозаїкам і в той час своєрідний, яким і має бути справжнє мистецтво.
























Ганна Михайлівна познайомила присутніх з найістотнішим з творчого доробку В. Підмогильного романом "Місто", який можна порівнювати з найкращим зразком літератури подібного змісту. Користувачі бібліотеки мають можливість прочитати роман " Невеличка драма ", де панує одвічний конфлікт між почуттям та інтелектом і водночас  - це суто українська драма людини - сільської натури з її темною підсвідомістю. що роз'їдає серцевину особистості. Читачі також мають можливість прочитати збірку оповідань та повістей, які свідчать про велику майстерність автора.
 Валер'ян Підмогильний неперевершений досі перекладач. З - під його пера вийшли переклади майже всіх творів А.Франца, Бальзака, Мопасана, Стендаля. За десять, даних йому долею, творчих років він встиг утвердитися як письменник та зумів сповна реалізуватись.

  
У цьому ми переконаємося, ознайомившись з слайд - презентацією " Валер'ян Підмогильний ", фільм який зняли у Дніпропетровську. Фільм починається з цікавих фактів біографії, його життя, звичайну селянську сім'ю Підмогильних, загибель Підмогильного, трагічну долю дружини та сина.
Отож запрошуємо користувачів бібліотеки переглянути фільм і детальніше познайомитися з творчістю В. Підмогильного, яка належить до невмирущих культурних цінностей українського народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар