Хліб годує тіло, а книга розум

понеділок, 22 лютого 2016 р.

" Мова - це духовна святиня народу "

" Найбільше і найдорожче добро кожного народу -
це його мова, ота жива схованка людського духу,
 його багата скарбниця,
в яку народ складає і своє давнє життя,
і свої сподівання, розум, досвід, почування. "

                                                   Панас Мирний.

Міжнародний день рідної мови надзвичайно важлива подія у життя кожного свідомого українця.
Рідна мова - це мова, що першою застосовується дитиною і залишається на все життя.
Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. Це не просто засіб спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - МОВА.
Опанування рідної мови - це перед усім праця. Саме від нас з вами залежить щаслива доля українського слова. Дороги пізнання збагатять нас з вами, мова заграє новими гранями краси і довершеності. Наша бібліотека завжди шанує це свято.





















Для користувачів бібліотеки, а це були  учні 5 - 8 класів Борщівської школи - інтернат та учні Борщівської НВК №2 , щоб сказати теплі і ніжні слова про нашу рідну мову, 19 лютого
 о 15 - 00 було проведено мовний колаж "Мова - це духовна святиня народу ", на якому дітям була надана інформація про розвиток мови, як культурного надбання нашої країни.

 
Підготовлена викладка літератури " Мова кожного народу неповторна і своя...", де відбувся огляд - презентація книг. Завідуюча бібліотекою розповіла присутнім про нелегкий шлях рідної мови, розкрила її історичну долю.
 
На завершення діти читали вірші про рідну мову, та змагалися у "Мовознавчому марафоні " - де були вікторини, прислів'я, загадки. Самими активними учасниками стали : Солоденко Настя, Мартинович Гліб, Тімічев Рома.      

Немає коментарів:

Дописати коментар